GUIA DEL VIATGER

PREPARE ELS SEUS DOCUMENTS DE VIATGE I CONEGA LES FORMALITATS APLICABLES

Segons la seua destinació, és essencial portar els documents necessaris (document d'identitat, passaport, visa, carnet de vacunació) sense els quals li podrien negar l'accés a bord i també l'entrada al país al qual viatja.

  1. Per a vols nacionals: presente un document d'identitat vàlid amb foto (cèdula d'identitat, passaport, permís de conduir, o llibreta de família en el cas de menors acompanyats).
  2. Per a vols internacionals:
    • Dins de la Unió Europea: presente un document nacional d'identitat o un passaport (fins i tot si està vençut, però des de fa menys de 5 anys).
    • Cap a altres destinacions a l'estranger: present eun passaport vàlid i, si és necessari, una visa. Demane informació al seu agent de viatges o a la companyia aèria amb la qual viatjarà.

Formalitats indispensabes per a certs països. Per a conéixer aquestes formalitats, consulte a:

PREPARE EL SEU EQUIPATGE

Articles prohibits

Certs articles estan prohibits en l'equipatge facturat i en l'equipatge de mà, per exemple armes de foc, armes blanques, objectes roms, substàncies i materials perillosos, imitacions d'armes, entre altres coses. Per a obtindre més informació, consulte a la seua companyia aèria, el seu agent de viatges o el lloc web.

Noves mesures de seguretat

Els líquids (aigua, begudes, perfums, gels, xampú, dentifrici, màscara per a pestanyes, cremes, locions, olis, aerosols, crema d'afaitar, desodorant, etc.) han de col·locar-se obligatòriament en l'equipatge facturat.

Condicions de transport de líquids en el seu equipatge de mà

Recipients d'un màxim de 100 ml cadascun col·locats en una SOLA bossa transparent per passatger. La bossa ha d'estar tancada i tindre una capacitat màxima d'1 litre (tipus bossa per a productes congelats de 20 cm per 20 cm). Excepcions: medicaments i aliments per a bebés necessaris durant el viatge.

REGISTRE I EMBARCAMENT

Registro de pasajeros (check-in)

És obligatori registrar-se abans d'embarcar. Per a registrar-se, haurà de presentar un document d'identitat:

IMPORTANT:

L'hora límit per a registrar-se pot variar segons la companyia aèria. És aconsellable seguir les instruccions del bitllet d'avió o consultar a la companyia aèria sobre l'hora límit per a registrar-se.

Per als menors no acompanyats i els passatgers amb mobilitat reduïda, l'hora límit per als vols nacionals és de 40 minuts abans de l'enlairament.

Controls de seguretat

En passar pel control de seguretat:

Després del control de seguretat:

MENORS NO ACOMPANYATS

Els menors de 4 (a vegades 6 segons la companyia aèria) a 12 anys poden viatjar sols com a UM (en anglés, menor no acompanyat). Hi ha cinc documents indispensables per a registrar-los:

Per a obtindre més informació, comunique's amb la companyia aèria.

Procediment:

MASCOTES

Les mascotes estan permeses a bord dels avions, ja siga en el recinte de passatgers o en la bodega, excepte per motius vàlids com quantitat d'animals ja admesos, estat de salut, reglamentació del país de destinació, etc.

Animals de menys de 5 quilos: acceptats a bord en un habitacle que no excedisca cert volum.

Important! Certs mamífers xicotets, com els rosegadors, poden estar subjectes a condicions específiques d'acceptació.

Animals de més de 5 quilos: excepte en casos excepcionals, és obligatori que aquestos animals viatgen en bodega (pressuritzada, ventilada i calefaccionada) en una gàbia especial que es ven en els aeroports.

INDISPENSABLE!En el moment de reservar el seu bitllet, informe a la companyia aèria si viatja amb un animal. En aqueix moment, se li comunicarà la tarifa de transport. Independentment de la seua destinació, porte sempre la llibreta de salut de la seua mascota. Per a obtindre més informació, consulte a la seua companyia aèria.