Instal·lacions

L'aeroport (codi IATA: CDT, codi OACI: LECH) se situa en els termes municipals de Vilanova d'Alcolea i Benlloch, a 32 quilòmetres al nord de la ciutat de Castelló i a 100 de la de València. Ocupa un lloc estratègic, al costat de la mil·lenària Via Augusta, i equidistant als principals municipis turístics de la província. Des del sud s'accedeix per l'autovia CV-10 i des del nord per la carretera CV-13, que enllaça amb la N-340 i l'AP-7. Comprén una extensió aproximada de 540 hectàrees i té categoria 4D. Es va obrir al tràfic al desembre de 2014.

CAMP DE VOL

El camp de vol de l'aeroport de Castelló es compon d'una pista d'enlairament-aterratge amb una longitud de 2.700 metres i 45 metres d'amplària. Els carrers de rodadura associats donen accés a la plataforma d'estacionament, amb una superfície de 68.150 m2, que pot acollir fins a 9 aeronaus de clau D.

pista
pista
pista

TORRE DE CONTROL

Edifici de planta quadrada, amb una altura de 25,90 metres.

torre de control
torre de control

TERMINAL DE PASSATGERS

L'edifici disposa de dues plantes i una superfície 10.450 m2. La planta baixa està dedicada a les arribades i facturació, mentre que la zona d'embarcament se situa en la primera. En ambdues plantes es troben les concessions, zones de seguretat, instal·lacions i zones administratives.

Negocios
Pista
Pista
Señalética
puerta de embarque
puerta de embarque
Facturación
equipaje
Servicio de extinción de incendios

SERVEI D'EXTINCIÓ D'INCENDIS

L'edifici del Servei d'Extinció d'Incendis (SEI) se situa enfront del camp de vol, de manera que es puga arribar a qualsevol punt de l'àrea de moviment en un temps no major de tres minuts.

Terminal de carga

TERMINAL DE CÀRREGA

Disposa de dues plantes i compta amb una superfície d'1.700 m2 . L'edifici està dotat de molls de càrrega en les façanes del costat terra i costat aire.

Central eléctrica

CENTRAL ELÉCTRICA

Aquest edifici disposa de soterrani, planta baixa i coberta plana. Disposa d'una galeria de servei que creua la pista.

ALTRES EDIFICACIONS

L'aeroport disposa d'un edifici que alberga els equips de meteorologia i les oficines d’Aerocas. A més, hi ha una falconera per al Servei de Control de Fauna. També té un edifici habilitat per a rebre a visitants.